Coachkwartier is 1!

donderdag 7 mei 2020

Laat je ons trakteren?
In mei 2019 gingen we na een aantal leerrijke pilots 'live'.

Zo vertrouwd
We werkten vertrouwd samen met deelnemers rondom hun vragen over loopbaankeuzes, werkbalans, samenspel met hun leidinggevende, leiderschapsontwikkeling, invloed in teams zonder macht en ontwikkeling van cultuur. Vertrouwd met de vragen en de dynamiek tussen deelnemer en coach. Vertrouwd met individuele ontwikkellijnen.

En toch onwennig
Eerlijk is eerlijk, we waren zelf nog veel minder vertrouwd met coaching binnen ons concept Coachkwartier. Hoe zou het werken? Kortere gesprekken, telefonisch, een totaal coachtraject in veel kortere tijd, gesprekken werden door deelnemers ingepland op onverwachte momenten, en vaak met deelnemers die we als coach niet persoonlijk hadden ontmoet of nog gaan ontmoeten. In een aantal gesprekken van 2 tot 3 kwartier komen tot een essentie. Met elkaar zochten en leerden we een nieuwe balans in onze rol als coach. We genoten van onze eigen ontwikkelstappen en zagen in dat deze coachwijze ook voor senior coaches (niet in leeftijd maar in 'coachuren') een stretch vraagt.

Het werkt!
We merkten dat onze intensief doordachte aanpak werkt! Reacties van deelnemers zijn voor ons indrukwekkend:

  • alleen al het idee dat je binnen een dag een coachgesprek met je eigen coach kunt inplannen
  • ik kon eigenlijk niet kiezen; wat een fijne coaches zijn er bij Coachkwartier beschikbaar!
  • heerlijk om vanuit thuis, op een rustig moment, even ruimte te maken voor dat coachmoment
  • het is een directe manier van ontwikkelen, doordat ik precies op het juiste moment (net voor of na een voor mij lastig moment) met mijn coach in gesprek kan
  • de afstand maakt het proces ook nog veiliger en vertrouwder; dat had ik niet verwacht
  • dit is zo'n mooie concrete en persoonlijke aanvulling op alles wat wij al doen aan ontwikkeling


Successen vieren
Wil je meer over Coachkwartier horen als coach, als mogelijke deelnemer of als organisatie? Neem contact met ons op. Tot 15 september vieren we ons succes graag door te trakteren. Onder het genot van..delen we meer inzichten en mogelijkheden. Vier je Coachkwartier met ons mee? We horen je graag!

CK_1jaar
Deel dit bericht via